28 de jul. 2011

Visera parapluja .... s'ha acabat passar gana!


Sempre que plou amb ganes estem obligats a pujar les finestres del cotxe si no volem acabar negats d'aigua. Això, en un turisme es pot tractar d'una petita molèstia, però en una càmper pot tractar-se d'un bon maldecap, sobretot si estàs utilitzant el gas per cuinar.

Quan hi ha combustió de butà o propà és important mantenir la furgoneta ben ventilada per evitar la respiració de gasos nocius, i això s'aconsegueix obrint la finestra de la cuina, no hi ha més. Però si està plovent, i a més ho fa amb ganes, obrir la finestra és sinònim d'acabar amb una cuina convertida en uns autèntics aiguamolls.


Aquest hàndicap l'he solucionat fabricant una "visera parapluja" per a la finestra de la cuina. Per fer-la he utilitzat una planxa de metacrilat blanc translúcid de 5mm de gruix tallat a la mida adequada. He utilitzat el de 5mm perque entra prou folgadament a la guia lateral que porta la California T5 i a més, pel propi pes i per la palanca que exerceix sobre la mateixa guia, queda ben fixada i no es mou gens.




En un primer moment vaig tallar una peça de 640 x 270mm (tampoc podia tallar una peça molt gran ja que llavors el problema hauria estat la seva ubicació dins la Cali quan no s'utilitzés). Amb aquestes mides em semblava que n'hi hauria prou per evitar l'entrada d'aigua, però em van caldre tan sols 2 minuts sota una pluja intensa per comprovar que havia fet curt. Així doncs, vaig tallar una segona peça, aquest cop de 640 x 400mm, i aquesta va anar de perles.




Ara almenys, quan faci mal temps, podrem cuinar i no passarem gana com fins ara! :-)


Alb.

1 comentari: